Dikke Banden race

De dikke banden race op 29 maart 2020 is helaas afgelast. In 2021 hopen wij weer terug te zijn met de Dikke Bandenrace.

Voor jonge wielerhelden
Wil jij meedoen aan een echte wielerwedstrijd, op een afgezet parcours in Berghem. Dat kan tijdens D’n Bèrgse Wielerronde zondag [datum 2021 volgt]. Gewoon op je eigen fiets. Het is een mooie belevenis. Na afloop bestijgen alle kinderen het podium voor de prijsuitreiking en een fotomoment. En je hebt altijd prijs. De winnaars van de wegwedstijden van elk seizoen strijden voor de hoogste eer tijdens de landelijke finale Rabo Dikkebandenrace.

Wat is de Rabo Dikkebandenrace?
De Dikke Bandenrace is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes zónder KNWU-wielerlicentie in de leeftijd van circa 7 tot 12 jaar. Je rijdt in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst:
– cat. 2012-2013
– cat. 2010-2011
– cat. 2008-2009

Meedoen aan Dikke Bandenrace op 29 maart 2020?
Schrijf in door een e-mail te sturen naar bergsewielerronde@hotmail.com  en vermeld je naam, woonplaats, geboortejaar (2008-2013) en jongen/meisje. Vervolgens kom je op de wedstrijddag voor 11 uur naar de wedstrijd om je aan te melden. Je krijgt een rugnummer en je kunt dan ook een helm van ons lenen. Om 11.30 uur gaan we starten.  Entree en deelname zijn gratis.

Op wat voor fiets wordt de race gereden?
Op je eigen fiets. Dus, heb je een gewone fiets, mountainbike of citybike met een minimale banddikte van 28 mm? Dan kan de race beginnen! Fietsen met versnellingen zijn toegestaan. Racefietsen en raceframes zijn niet toegestaan.

Landelijke finale
De nummers 1, 2 en 3 krijgen een mooie prijs en worden gehuldigd op het podium, samen me alle andere deelnemers. De (plaatselijke) winnaar van iedere leeftijdscategorie wordt tevens uitgenodigd om deel te nemen aan de landelijke finaledag. Dat geldt voor de snelste jongen en het snelste meisje in de categorie (alleen bij de jaarlijkse wegwedstrijd). Daar zijn ook de enkele profrenners aanwezig en wie weet wordt je wel ontdekt als talent! Kijk ook eens op www.dikkebandenrace.nl  

Landelijke finale Dikke Bandenrace 2015 in Berghem