Dikkebandenrace

 Voor jonge wielerhelden
Wil jij meedoen aan een echte wielerwedstrijd, op een afgezet parcours in Berghem. Dat kan weer in tijdens D’n Bèrgse Wielerronde (veldrit zaterdag 15 december 2018). Gewoon op je eigen fiets. Het is een mooie belevenis. Na afloop bestijgen alle kinderen het podium voor de prijsuitreiking en een fotomoment. En je hebt altijd prijs. De winnaars van de wegwedstijden van elk seizoen strijden voor de hoogste eer tijdens de landelijke finale Decathlon Dikkebandenrace.

Wat is de Dikkebandenrace?
De Dikke Bandenrace is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes zónder KNWU-wielerlicentie in de leeftijd van circa 7 tot 12 jaar. Je rijdt in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst:
– cat. 2006-2007
– cat. 2008-2009
– cat. 2010-2011

Meedoen aan Dikke Bandenrace?
Schrijf in door een e-mail te sturen naar bergsewielerronde@hotmail.com  en vermeld je naam, woonplaats, geboortejaar (2006-2011) en jongen/meisje. Vervolgens kom je op de wedstrijddag uiterlijk 10.45 uur naar de wedstrijd om je aan te melden. Je krijgt een rugnummer en je kunt dan ook een helm van ons lenen. Om 11.15 uur gaan we starten.  De nummers 1, 2 en 3 krijgen een mooie prijs en worden gehuldigd op het podium, samen me alle andere deelnemers.  Entree en deelname zijn gratis.

Op wat voor fiets wordt de race gereden?
Op je eigen fiets. Dus, heb je een gewone fiets, mountainbike, crossfiets of citybike met een minimale banddikte van 28 mm? Dan kan de race beginnen! Fietsen met versnellingen zijn toegestaan. Racefietsen en raceframes zijn niet toegestaan. Tip: zorg voor goed opgepompte banden en goed werkende remmen.

Landelijke finale
De (plaatselijke) winnaar van iedere leeftijdscategorie wordt tevens uitgenodigd om deel te nemen aan de landelijke finaledag van Decathlon (zaterdag 13 oktober 2018 bij Decathlon in Best). Dat geldt voor de snelste jongen en het snelste meisje in de categorie (alleen bij de jaarlijkse wegwedstrijd). Daar zijn ook de enkele profrenners aanwezig en wie weet wordt je wel ontdekt als talent! Op de site Dikkebandenrace.nl staat een wedstrijdkalender en allerlei aanvullende informatie, opgesteld door KNWU en de sponsor Decathlon. In 2015 werd de finale in Berghem georganiseerd, zie TV Berghem. En wist je dat de carrière van Marianne Vos ooit bij de Dikke Bandenrace begon?

223_15914a1478617b03_1280box

Veiligheid voorop!
De race voldoet aan alle eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wieler Unie (KNWU), dus alles is perfect geregeld. Zo wordt het parcours afgezet en is het dragen van een helm verplicht. Als je zelf geen helm hebt, mag je die lenen van de organisatie. Begeleiders zorgen dat alles goed verloopt en mocht er toch een ongelukje gebeuren, een EHBO-ploeg staat paraat. Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je zorgt dat je fiets optimaal in orde is voor de wedstrijd.

Ben je verzekerd?
Ja, voor de Decathlon Dikke Bandenrace is een collectieve verzekering afgesloten via de KNWU. Schade aan de fietsen is overigens niet meeverzekerd. De kosten van de verzekering neemt de KNWU voor haar rekening.

Even nagenieten van de landelijke finale Rabo Dikkebandenrace in 2015 (Berghem)
Dankzij vele jeugdige wielertalentjes, een korps vrijwilligers, Rabobank, KNWU, Mountainbikeclub  en Fietscrossclub uit Oss en fantastische weergoden hebben we zaterdag 3 oktober 2015  met elkaar genoten van een mooie wielerdag. Er was een mooie strijd om de beste Dikkebandenracer van Nederland, een leuke persconferentie met oud profrenner Rob Harmeling en Peter Lenderink,  een jonge profrenner uit het Rabo Developteam en er waren leuke randactiviteiten, zoals BMX-clinics. De dag werd afgesloten met het NK voor Rabomedewerkers.

20151003_111427

Er is leuk beeldmateriaal te zien op verschillende sites. De links staan hieronder. Veel kijkplezier.

Een mooi verslag en leuke foto’s op www.berghem.nl   Foto’s: serie 1  en serie 2
En wie zijn al die sporters op Berghem in Beeld?
In het promofilmpje van mooiberghem.nl kun je het parcours nogmaals rijden.
Rabosport.nl:  ‘Wat een finale!’
En uiteraard de beelden van TV-Berghem

Een wielerfotograaf heeft foto’s gemaakt die door Rabobank gratis beschikbaar worden gesteld. Op www.corvospro.com kunt u met de zoekcode RDBR2015 de beelden opzoeken. De foto’s kunt u digitaal opvragen door het bestandsnummer via een email naar fotodesk@corvospro.com te zenden.

Benieuwd naar de uitslagen?  Uitslagen RDBR finale 3okt15

20151003_133501

Terugblik: veldrit zaterdag 14 november 2015
Tijdens de veldrit in het najaar werd op een afgesloten bosparcours een Dikkebandenrace georganiseerd.  Voor alle kinderen was er een prijsje en mooi fotomoment bij het podium. Uitslagen RDBR 14nov15

phoca_thumb_l_20151114-DM5A8890

20151114_124556